study of Food Chemisty at the University of Hohenheim/Stuttgart
bachelor thesis at the Institute of Food Chemistry at the University of Hohenheim/Stuttgart
Membership in Oganisations:
Gesellschaft Deutscher Chemiker (GDCh)
Lebensmittelchemische Gesellschaft
AG Junge Lebensmittelchemiker (AG JLC)
Activities:
Dissertation theme: "Lipid Analysis"
Supervising students within the frame of training curse of food chemistry II and course praktika Instrumental Analysis
Publications:
Poster:
50. Deutscher Lebensmittelchemikertag:
September, 19 - 21, 2022, Hamburg/Germany
F. Rüttler, R. Ormos, J. Cannas, T. Hammerschick, W. Vetter: Probenvorbereitung mittels countercurrent chromatography im co‑current Modus zur Gewinnung der freien Sterole aus pflanzlichen Ölen.
Arbeitstagung des Regionalverbandes Südwest der Lebensmittelchemischen Gesellschaft
March 05 - 06, 2024, Kaiserslautern/Germany
R. Ormos, J. Graf, W. Vetter: Bestimmung der Gehalte an Plastochromanol-8 in Blättern.
52. Deutscher Lebensmittelchemikertag:
September 16 - 18, 2024, Freising/Germany
R. Ormos, J. Graf, W. Vetter: Plastochromanol-8-Gehalte in Blättern des Ameisenbaums (Cecropia spp.).
Artikles:
Felix Rüttler, Rosalie Ormos, Jil Cannas, Tim Hammerschick, Sarah Schlag, Walter Vetter (2023):
Sample preparation of free sterols from vegetable oils by countercurrent chromatography in co-current mode.
Anal. Bioanal. Chem. 415: 4731-4740 (DOI: 10.1007/s00216-023-04766-9)
Lectures:
Arbeitstagung des Regionalverbandes Südwest der Lebensmittelchemischen Gesellschaft,
March 28 - 29, 2023, Karlsruhe/Germany
R. Ormos, F. Rüttler, J. Cannas, T. Hammerschick, S. Schlag, W.Vetter: Direkte Anreicherung von freien Sterolen aus Pflanzenölen mittels Gegenstromchromatographie im co current-Modus.